Форма за резервация
вашето име:
телефон:
дата на пристигане:
дата на заминаване:
час на пристигане:
лица над 12 г.:
лица до 12 г.:
комплекс:
апартамент:
плащане:
допълнителна информация:
AntiSPAM:
 
Времето в Банско

Град Банско се намира в югозападна България, на 160 километра от София, в полите на една от най-живописните български планини - Пирин, която е национален резерват, включен в списъка на световното природно богатство. Банско предлага неповторима комбинация от великолепна природа, отлични условия за ски спортове и летен туризъм. Градът под Тодорка е не само планински курорт с множество механи и хотели сред прекрасна природа, а и уникална атмосфера създадена и поддържана от историческото, архитектурното и културното наследство, своеобразна кухня и безброй места за развлечение и посещение. 

bansko bansko bansko bansko

Заобиколен от Пирин, Рила и Родопите, Банско е планински ски курорт с кратко лято и дълга зима. Средната температура през януари, най-студения месец в годината, е -1.9°С. Снеговалежите са изобилни, осигуряващи постоянна снежна покривка с дебелина до 2м.

Банско е любима туристическа дестинация за гости от България и чужбина. Предлагайки разнообразни възможности за почивка и развлечение, градът е атрактивен през всеки сезон.

Банско съчетава по уникален начин самобитно и модерно. Калдъръмени улички разделят съвременните хотелски комплекси от типичните бански къщи с дървен чардак, закътани зад яки двойни порти.

Посещавайки Банско, гостите ще се докоснат до съхранената автентичност на българския фолклор, уникалните художествени и културни ценности, типични за региона. Ще вкусят от традиционните бански специалитети и отлежали червени вина.

Зимен център Банско предлага на своите гости най-добрите условия за спорт, отмора и развлечения в България. Цели 75 километра професионално подготвени и надеждно обезопасени ски писти са на разположение на скиори и сноубордисти.


bansko bansko bansko bansko

27 километра модерни лифтови съоръжения с голям капацитет транспортират бързо и удобно гостите на Банско до началото на всяка писта.

Географското разположение, надморската височина и техническите възможности на зимен център Банско осигуряват достатъчна снежна покривка от средата на Декември до края на Април.

Подробна информация за актуалното състояние на ски пистите, съораженията и метеорологичните условия можете да откриете на: www.banskoski.com.

Tags: За, Банско
Добави в Svejo
Наши партньори
Последни новини